Vælg en side
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mew X Danmarks Underholdningsorkester

12. april 2024 • 20:00

370 DKK + 30 DKK gebyr

I 2022 demonstrerede Mew og Danmarks Underholdningsorkester for fyldte sale i hele landet, hvordan de smelter sammen til ét magisk hele, når de indtager scenen i fællesskab. I 2024 kan man igen opleve denne fantastiske kombination – denne gang også i England, Norge og Finland.

Sidste år leverede Mew og Danmarks Underholdningsorkester en række unikke og uforglemmelige koncerter rundt om i Danmark. Turnéen blev så stor en succes, at de igen i foråret 2024 tager ud på en fælles musikalsk rejse.

Denne gang er det dog ikke kun danskerne, der kan opleve Mew og Danmarks Underholdningsorkester. Sammen tager de nemlig ud på det, der bliver Underholdningsorkestrets første populærmusikalske turné i Nordeuropa med stop i både England, Norge og Finland.

Turnéens første koncert er således i Helsinki den 30. marts, og sidste stop er Odeon i Odense den 12. april. Koncerten i England finder ganske sensationelt sted på The Barbican i London, som både er hjemsted for The London Symphony Orchestra og The BBC Symphony Orchestra.

Danmarks Underholdningsorkester udvikler nye koncertformater i samarbejde med kunstnere, bands og internationale arrangører – koncerter, som ingen af parterne alene kunne have skabt. Her opstår overraskende formater, når ideer og talenter forenes.

Danmarks Underholdningsorkester har etableret sig som en stærk kunstnerisk partner for en lang række rytmiske navne, herunder Mads Langer, Pernille Rosendahl, TV·2, Burhan G – og selvfølgelig Mew.

En naturlig sammensmeltning

I mere end 25 år har Mew markeret sig som et af de mest nyskabende og skelsættende bands både herhjemme og internationalt. Som livenavn har de gang på gang brudt med de vante rammer og skabt nye rum for store musikalske øjeblikke.

Sammen med Danmarks Underholdningsorkester vil Mew igen dykke ned i bandets perlerække af sange og tilføre nyt liv til deres imponerende bagkatalog.

”Mews musik er født med en symfonisk klang, som egner sig ekstremt godt til de koncertsale, vi undervejs kommer til at besøge. I samspillet med vores orkester ryger musikken endnu højere op i de drømmende symfoniske lag,” udtaler Andreas Vetö, som både er direktør for Danmarks Underholdningsorkester og dirigent ved koncerterne. Han udtaler videre:

”Verden lytter allerede med, når vi præsenterer klassiske albumudgivelser og koncerter. Nu glæder vi os til at introducere nye koncertformater, som i lang tid har været elsket af danskerne, til Europa. Vi er stolte af at være et orkester, der udfordrer konventionerne. Sammen med MEW tager vi skridtet langt uden for den klassiske musiks komfortzone og glæder os til at lade musikken og energien fra scenen begejstre publikum.”

20 år siden Mews store gennembrud

Mew, som i dag består af sanger Jonas Bjerre, trommeslager Silas Graae og bassist Johan Wohlert, har i alt udgivet ni studiealbums.

Det første var debuten A Triumph For Man fra 1997, som blev fulgt op af gennembrudsalbummet Frengers fra 2003. Det er her, man finder klassikere som 156, Am I Wry? No, She Came Home for Christmas og den næsten 9 minutter lange Comforting Sounds.

Frengers banede vejen for et kompromisløst og grænsesøgende band, hvis lydbillede formår at være lige så skrøbeligt og fint, som det er overjordisk, fængende og progressivt.

Stor begejstring både på scenen og blandt publikum

Det symfoniske samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester er ikke kun en fejring af Mews musikalske karriere, men også en mulighed for publikum at lade sig henføre af det samspil, der opstår, når de to orkestre smelter sammen til ét magisk hele.

”Vi ved fra turnéen sidste år, at det er en kombination, der vækker stor begejstring – både blandt os på scenen – og ikke mindst hos publikum. Derfor glæder vi os ualmindelig meget til igen at drage ud på landevejen med Danmarks Underholdningsorkester, især fordi vi denne gang også får lov til at besøge nogle af Nordeuropas flotteste koncertsale,” fortæller Johan Wohlert, der er bassist i Mew.

Det officielle billetsalg starter den 29. september. Læs mere på meworchestra.com.

Dato

12. april 2024

Type

Siddende

Billetpris

370 DKK + 30 DKK gebyr

Tidspunkt

20:00

Dørene åbner

19.00

Arrangør

BrandM